strategi-untuk-menaikkan-sewa-rumah-dalam-pelaburan-hartanah

Strategi Untuk Menaikkan Sewa Rumah Dalam Pelaburan Hartanah

Jika anda seorang pemilik hartanah, dan dapati sewa anda terlalu rendah sampai tak boleh cover installment bank, anda boleh laksanakan strategi di bawah:


1) Naikkan kadar sewa setiap 2 tahun. Masukkan dalam kontrak siap-siap.

2) Sewakan mengikut bilangan “kepala”. (seperti tips tuan Khairul Ezuwan DI SINI)

3) Sewakan mengikut bilik.

4) Naikkan sewa setiap kali dapat penyewa baru

5) Buatkan rumah tu “siap perabot” (fully furnished) seperti peti sejuk, TV, meja makan, meja study, katil dan tilam. Tapi strategi ni kena keluar duit dulu lah.

6) Tambah 2 benda ni: Air-cond & Heater (pendingin hawa & pemanas air)

OK, cukuplah tu ya. Apa macam, best tak? Ni kalau anda dah jadi pemilik hartanah lah ya. Kalau belum jadi pemilik, berusahalah untuk memiliki 1 dari sekarang. 💪😊


Silakan
SHARE
dengan rakan-rakan anda info ni ya.


Dari Pelabur Hartanah Real Punya Tanpa Gebang,

ABANGLID 😉

KURANG MODAL UNTUK MEMBELI RUMAH?

INI EBOOK HARTANAH YANG SAYA HIGHLY RECOMMEND!

Tips Pelaburan Hartanah Tanpa Modal Cara Beli Rumah Murah Banner 729 x 90

1 Comment

Leave A Response

* Denotes Required Field